Antalya'da implant konusunda her türlü sorununuz için iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.
İmplant, eksik dişlerin yerine; işlevini ve estetiğini tekrar kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.
Diş implantları; titanyum veya zirkonseramikten yapılmış “suni diş köklerinin” çene kemiğine yerleştirilmesi ve burada sıkıca tutunmalarını sağlar. İmplantlar kemiğe tutunduktan (osseointegrasyon) sonra üzerlerine bir veya birden fazla diş, köprü veya hareketli protezler yapılmaktadır.
İmplant yaptırmanın bilinen zararı yoktur. Sadece doğru koşullarda yapılmayan implantlar hijyen konusunda sıkıntı yaratabilir.
İmplant Yaptırmanın Faydaları ise;
Sağlam dişleriniz kesilmeyecek, aşındırılmayacak,
Proteziniz sabit olacak,
Bazı durumlarda kullanılan hareketli protezler ağzınızda sıkıca kalacak, oynamayacak,
Çene kemiğiniz korunacak, çiğneme fonksiyonuna sahip olacak, yapılan dişler doğal ve estetik duracaktır.
Aşağıda implant alanında sunduğumuz çözümlerin üzerine tıklayarak detay öğrenebilirsiniz.
1. İmplant sonrası Ağız Bakımı nasıl olmalıdır?
sonra ilk iki gün çok önemlidir. Bu süre içerisinde ağız bakımına çok önem verilmeli, ağızda basınca sebep olacak hareketlerden kaçınılmalıdır. Mümkünse ilk bir gün içinde ağız çalkalanmamalı veya gargara yapılmamalıdır. Ağız içi temizliği fırça veya diş ipi ile yapılmalı fakat implant bölgesine hassas yaklaşılmalı çok basınç uygulanmamalıdır. Nemli bir pamuk yardımıyla implant bölgelerinin temizliği yapılabilir.
2. İmplant uygulaması sonrası beslenme nasıl olmalıdır?
İmplant uygulamasında çeneye vida yerleştirildikten sonra protezin takılacağı 2-6 aylık döneme kadar beslenme konusuna dikkat etmek gerekir. Aşırı sıcak veya soğuk gıdalardan uzak durmalı, çok sert olan besinler yenilmemeli bunun yerine yumuşak ve ılık gıdalar tercih edilmelidir. Antalya implant konusunda bizlere
3. İmplant sonrası nelere dikkat edilmelidir?
a. İmplantların altları en doğru şekilde diş ipi ile temizlenmelidir. Temizleme esnasında implantın sabitliğine zarar verilmemesine özen gösterilmelidir.
b. Ara yüz fırçası implant uygulanan hastaların kullanması gereken önemli bir diş temizlik aracıdır.
c. İmplant sonrası ilk 2-3 saat hiç bir şey yenilmemelidir. İlk 24 saat boyunca sıcak soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmak besin olarak ise özellikle yumuşak gıdaları tercih etmek gerekmektedir.
ç. İlk 12 saat diş fırçalanma veya gargara yapılmamalıdır. 36 saat sonrasında mümkünse 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası yapılmalıdır.
d. İlk 24 saat süresince sigara alkol kesinlikle kullanılmamalıdır. İmplant bölgesi enfeksiyon konusunda hassastır. Mümkünse tam iyileşme sağlanana kadar özellikle sigaradan uzak durmakta fayda vardır.
e. 1-2 gün boyunca ağzınızın kanaması normaldir. Kanamayı durdurmak veya azaltmak için yumuşak bir steril bez veya nemli bir pamuk yardımıyla fazla basınç uygulamadan implant bölgesini temizleyebilirsiniz.
f. Diş hekimi tarafından verilen ağrı kesici veya antibiyotikleri önerilen şekilde kullanmaya özen gösterin. Herhangi bir ters durumda diş hekiminiz ile iletişime geçmelisiniz.
g. İlk birkaç gün boyunca ağız ve yüz bölgesinde şişlik olması normaldir. Özellikle göz altı bölgesinde oluşacak şişler için buz tedavisi yapılabilir.
ğ. Beklenmedik durumlarla karşılaşılması durumunda diş hekimi ile irtibata geçmeli ve problemlerinizi sormalısınız.
Özellikle ön diş eksikliğinde kemik yoğunluğunun yeterli olduğu durumlarda implantı yerleştirir yerleştirmez aynı seansta üzerine diş yapma imkânı sağlar. Böylece implantı yerleştirdikten sonraki 3-4 aylık bekleme süreci de ortadan kalkar.
Sinüs boşluklarının aşağıya doğru sarkması sonucunda kemik hacminde kayıplar oluşmaktadır. Bu kayıplar doğal bir süreç olarak görülse de, implant tedavisinde sorun oluşturmaktadır. Sinüs lift operasyonuyla aşağı sarkmış olan sinüs boşlukları yukarı taşınmış olup o bölgedeki dişsiz alana kemik tozu da eklenerek implant tedavisi uygulanmaktadır. Bu işlem sayesinde kemik içine tam olarak yerleşmesi gereken implantın boyu ve genişliği için yeterli hacim yaratılmış olmaktadır. Sinus lifting operasyonu sonrasında nelere dikkat edilmelidir? Sinus lifting operasyonu sonrasında, oluşan yara bölgesinin korunmasına dikkat edilmelidir. 24 saat boyunca diğer tarafla yemek yenmelidir. İşlem sonrasında iki saat boyunca hiçbir şey yenip içilmemelidir. Sinüs kaldırma işleminin sonrasında burun temizliği yapılırken basınç uygulamamaya ve hapşırırken ağzı açık tutmaya dikkat edilmelidir.
İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı ve sentetik olmak üzere üç çeşitten oluşan kemik greftleri toz ya da blok şeklinde uygulanmaktadır. Kemik greftleri implantların yapılacağı yerde yetersiz kemik varlığı varsa, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılacaksa, implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonu yapılacaksa ya da kronik iltihaba sebep olan ve uzun süre ağızda kalarak kemiğin erimesine sebep olan dişlerin çekiminde kullanılır. Kemik grefti bölgenin daha hızlı iyileşmesine ve kemik hacminin artmasına yardımcı olur.
Mini implant standart implantlara göre daha küçüktür. Çapları 2 -2,8 mm civarındadır. Standart implantlar yerine ne zaman mini implantlar kullanılabilir? Standart implantlara göre mini implantlar çok daha kolay, basit ve hızlı uygulanır. İmplant uygulanacak bölgede, dişetinde kesi yapmadan, tek bir implant rehber freziyle, mini implantlar yerleştirilmektedir. İmplant uygulamasını takiben anında implantların protezlere bağlanabilmesi ve takma dişlerin tutuculuğunun sağlanması, hasta için çok büyük bir avantajdır. Yaşlı hastalarda veya kalp, diyabet, hipertansiyon hastalarında mini implant kullanımı daha sorunsuz olacaktır.
❱ Mini implantların avantajları nelerdir?
– Ekonomik olması
– Dişetinde kesi yapmaya gerek kalmadan basit, kolay ve hızlı bir çözüm yoludur.
– Aynı seansta implantların üzerine hastanın protezleri yerleştirilir.
– Sistemik hastalıklara sahip hastalarda ve yaşlılarda uygulanabilir.
– İmplant uygulaması sonrasında şişlik, ağrı ve kanama olmaz.
❱ Standart implantlar yerine ne zaman mini implantlar kullanılabilir?
– Kemiği ince olan hastalarda kullanılabilir.
– Alt keser dişlerde ya da üst keser dişlerinin yanındaki kesici dişlerin eksikliğinde uygulanabilir.
– Küçük azı dişlerinin çekilmesiyle çekim boşluğunda bir miktar kapanma olursa kullanılabilir.
– Sistemik rahatsızlığı bulunan hastalarda normal implantlar yapılamıyorsa, total protezin tutuculuğu için mini implantlar kullanılabilir.
– Yaşlı hastalarda çok rahatlıkla uygulanabilir.
– Ekonomik olması tercih edilme sebeplerindendir.
Mini implantlar hangi durumlarda kullanılmamalı?
– D4 kemik kalitesi olan hastalarda kullanılmamalıdır.
– Alt çenede en az 10 mm, üst çenede ise en az 13 mm kemik yüksekliğinin olmalıdır.
– Standart implantı uygulamak için bir engel yoksa mini implantlar tercih edilmemelidir.
– Total protezlerin tutuculuğu için mini implantlar kullanılacaksa ve implant uygulanacak bölgenin karşısında sabit dişler varsa kaçınılmalıdır. İmplant uygulanacak bölge üst çene ve alt çenede dişler varsa o zaman mini implantlar kullanılmamalıdır.
– Mini implantların ağızda kalma süresinin 10 yıl civarında olduğu düşünülüyor.
Ayrıca endotondi-kanal tedavisi ile ağız kokusu yazılarımızı da okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
İmplant Uygulama Merkezi